Waar bent u benieuwd naar?

Bij binnenkomst vragen we enkele bezoekers wat ze hier brengt en in welke thema's ze geïnteresseerd zijn.

Robotisering en digitalisering zijn ook belangrijk voor het mkb

“Ik ben geïnteresseerd in de thema’s die met digitalisering en robotisering te maken hebben, zoals cybersecurity. Ik ben consultant en krijg vaak de vraag van klanten om ze te helpen met een plan van aanpak. Mijn klanten – grote bedrijven maar ook het mkb – zeggen: “Als wij ons niet nu al bezighouden met digitalisering, dan komen we straks echt in grote problemen”. Ik ben de intermediair tussen mijn klanten en experts. In de loop der jaren heb ik mijzelf ook verdiept natuurlijk. Ik hou ook spreekbeurten over robotisering en digitalisering. Laatst merkte een grote bank op tijdens een sessie: “Maar dit geldt toch alleen voor grote bedrijven?” Dat is niet zo. Het is net zo belangrijk voor het mkb. Zij moeten ook een strategie gaan bepalen en hun bedrijven aanpassen. daarom gaan we nu ook voor het mkb sessies organiseren, in de Achterhoek. Daarnaast probeer ik ook hbo'ers - waar ik mee samenwerk - ervan te overtuigen dat ze hun studenten op meer digitalisering en robotisering in de samenleving moeten voorbereiden. Die thema’s worden nu nog te weinig meegenomen, merk ik.”

Ben Prins
PMC

Nieuwe inzichten over de toekomst van internet

“Ik ben al jaren geïnteresseerd in veranderingen in de samenleving gerelateerd aan de ICT. Ik ga ook al jaren naar congressen en bijeenkomsten hierover, maar de laatste jaren nam de meerwaarde voor mij af. Nu sprak het programma me aan. Het ECP was aanvankelijk het énige platform over dit onderwerp maar gelúkkig zijn er de laatste jaren meer bijgekomen. Een goede ontwikkeling vind ik. Ik ben nu vooral benieuwd naar nieuwe inzichten over de toekomst van internet. Wat zou nou good governance zijn? Het gaat mij ook om de vraag hoe onze omgeving verandert in mijn vakgebied, het toezicht. Wat gaat er gebeuren waardoor wij anders moeten gaan acteren? Ik hoop daar meer over te horen vandaag.”

 

Hadewych van Kempen
BIR

Eigendomsrecht ligt gevoelig

“Ik ben vooral geïnteresseerd in eigendomsrecht. Welke stappen worden er gezet op dat gebied? Hoe krijgen we zelf controle over onze eigen persoonsgegevens? Als ik daar beleidsmakers en andere experts naar vraag, blijkt dat heel gevoelig te liggen. Ik ben benieuwd of het vandaag überhaupt ter sprake komt.”

 

Julia Janssen
Kunstenaar en design researcher

Wat gaat ICT betekenen voor ambtenaren

“Ik heb een bestuurskundige achtergrond en ben een ICT-leek. Maar in mijn werk krijg ik wel te maken met digitalisering dus ik ben heel benieuwd wat dat gaat betekenen voor ambtenaren zoals ik. Hoe kunnen we ons erop voorbereiden? Iedereen krijgt er uiteindelijk natuurlijk mee te maken. Ik ga vandaag vooral heel veel rondkijken.”  

 

Erik Verhaar
Provincie Zuid-Holland
Voeg toe aan selectie